Je bekijkt nu <em>Lentes veel zonniger</em>
factor50zonwering lente

Lentes veel zonniger

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Actueel

KNMI ziet duidelijke toename zonnestraling in voorjaar

factor50zonwering lente

De Nederlandse lente wordt steeds zonniger. De afgelopen tien jaar steeg de zonnestraling in de lentemaanden met bijna 5 procent. Dat stelt het KNMI in ‘De staat van ons klimaat 2022’. Schonere lucht is één verklaring.

Vorig jaar was ‘het jaar met de meeste zonnestraling sinds het begin van de metingen in 1965’, aldus het meteorologisch instituut in De Bilt in de jaarlijkse samenvatting van het Nederlandse weer. Vooral tijdens de zomer en lente van 2022 baadde Nederland in het zonlicht, met 17 procent meer zonnestraling dan normaal.

Dat is goed voor mensen met zonnepanelen, maar heeft ook een keerzijde: Nederland warmt nóg sneller op. Sinds begin vorige eeuw is ons land 2,3 graden opgewarmd, bijna twee keer zo veel als het wereldgemiddelde. Als oorzaak voor de grotere zonnestraling noemt het KNMI een afname in de bewolking. Dat komt door het vaker voorkomen van hogedrukgebieden in de lente en zomer.

Bescherm jezelf goed!
Wetenschappers, dermatologen en KWF roepen het al jaren dat we ons beter moeten beschermen tegen de zon. Meer gebruikmaken van goede zonbeschermingsproducten en vaker de schaduw opzoeken is hun devies.

Factor50 – Zonwering en Montage
En laten wij nu goed zijn in schaduw! Kies voor één van onze prachtige zonneschermen, screens, markiezen of rolluiken en voorkom dat de warmte in je huis komt. Tevens beschermen ze jou ook voor de UV-stralingen.

Het voorjaar is het moment of te controleren of jouw zonnescherm of markies nog goed werkt of afdoende beschermt. Is jouw zonnescherm of markies aan vervanging toe, maak dan direct een afspraak met Jan-Maarten van Tol voor een passende offerte op maat en geniet dit voorjaar en zomer nog van een heerlijke verkoelende schaduw.

Factor50 Zonwering en Montage is de vakspecialist in de regio van Leiderdorp, Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude, Zoeterwoude, Alphen a/d Rijn, Woubrugge, Ter Aar, Nieuwkoop, Zwammerdam.

Neem voor meer informatie over zonwering, rolluiken, screens, markiezen en horren contact op of stuur ons een mailtje met uw vraag.

Bescherm wat u lief is, wij garanderen 100% schaduw!